KaMu HeBat

Top Comment :

Sunday, July 11, 2010

Apakah?


hahahaha
kan ke aku cakap aku ni dah semakin membesar
giler weh
baru hujung bulan ni setahun aku bertukar ke kampung
dah macam gini jadinya
diet????
macam mana la aku nak berdiet nih
balik kejer jer, memacam terhidang kat atas meja
ditambah pulak banyak makanan feveret aku tersedia kat gerai-gerai

macam mana lak tetiba aku boleh meroyan pasal nih
hari ni aku datang kejer...
berbaju kurung macam biasa la
baju kurung ni baju raya aku untuk tahun 2008 dulu
kalau korang nak tau, baju ni aku masih lagi boleh pakai masa aku preknen 8 bulan
[ reen, aku pakai baju ni masa pi kenduri bertandang ko kat PJ dulu, genap lagi sebulan tarikh due aku ]
pagi tadi
masa tengah duduk-duduk buat kejer
boleh la tercabut cangkuk kat kain nih
sib baik aku bawak pin [selalu stanby pun menda alah nih kat dalam drawer ]

errr.. takkan makin gumuks kot, jahitan benang tu terlerai kot eh...????
{ masih dalam mood perasaan slim melim lagi nih }

aku dah tak tau dah nak kata apa dah
bukan pasal pagi tadi jer
baju-baju kurung aku kebanyakkannya dah menunjukkan tanda-tanda tak serasi kat badan aku nih
padahal dulu slumber jer leh sarung baju kurung yang aku tempah tahun 2002
see? aku memang jarang nak tempah/beli baju kurung pun, budget masa raya jer, takpun 3-4 bulan sekali
ntah la, takdak feel nak beli baju-sampai-tak-muat-almari...... untung B kan?

tapi skrang ni, harusla menempah selalu

** tetiba **
korang dah tempah baju raya ker?
aku belum lagi
nanti pegi sambar yang ready made jer
sonang baitu....
orang dah 2-3 bulan antar tailor
aku baru terhegeh-hegeh dok pikir kaler tema
betul ketinggalan aku nih kan
T__T



dalam dok histeria makin gumukss
sempat lagi pegi lunch kat KFC tadi
B kan cuti hari nih, harusla berpoya-poya
 
amek ni share ngan B macam biasa
aku makan seketul jer tp kentang ngan coselow tu aku punya
 
 

ni pulak untuk e-cha




 
dah la,
 tak tau dah nak membebel apa lagi
Chow




 

2 comments:

PUANSTOBERI said...

huhu. bdn da bertukar saiz adalah alasan paling bernas utk clearkan wardrobe dan gantikan dgn baju baru. huhu.
Wey..aku tak pasan mana 1 baju ko tu. maklum la..masa tu kan kelam kabut. nak amik gmbr sama pun tak sempat kan retu. tah perhapaaa...

ryn said...

tu lar, harus diclearkan....
baju kaler biru terqoise plain... lebih kurang cak kaler baju pgantin ko kot. tau masa tu ko kelam kabaut, xkesah pun janji ko nmpak kitorang