KaMu HeBat

Top Comment :

Sunday, October 10, 2010

TaMbaH DuiT ASB KiNI Di HuJUnG JaRI



ceh tajuk
cam berilmiah jer aku rasa bila buat entry tajuk-tajuk camni
selalu dok membebel ntah hapa hapa ntah


menda ni pun aku baru jer dapat tau
tu pun lepas dok membebel bebel kat sorang kawan aku nih
bukan bebel apa
cuma cakap kat dia cam leceh jer nak pegi masukkan duit kat ASB ni
aku bukan per
boleh jer kalau nak buat potongan gaji
lagipun memang kerja aku pun dok potong gaji orang kan
potong gaji ~ dengan kebenaran hokeh? kot tau mau kena hempuk dok memandai potong gaji orang
tapi cam malas jer sebab nanti makin merundum la jumlah bersih kat sebelah kanan payslip aku tu
sekarang pun dah ada potongan lain kat situ
insurans, JPA & bla..bla...
okeh, back to topik
memula login dulu kat web Maybank2U
pastikan the real adress maybank2U
bukan apa skrang kan banyak sangat email yang suruh kita update data la
tau-tau ke web lain
tu tak per lagi
kang tak pepasal duit kita yang sememangnya sikit kat dalam akaun tu
menjadi semakin sikit ni citer duit aku la, korang takper, banyak duit
kalau takder akaun maybank2u
sila daftar dulu okeh?



dah login?
bagus !!!
pastu klik kat investment dan klik lagi kat asnb unit trust



 




 
kena daftar dulu kat situ
masukkan no akaun ASB dsb
tapi isnin hingga jumaat jer
kalau offline takleh daftar
diorang akan ambik masa 3 hari bekerja untuk sahkan data kita
lepas tu baru la kita leh start menabung via maybank2u



ni aku try bukak tadi
status : offline sebab ari ni ari ahad


~ sekian ~



2 comments:

PUANSTOBERI said...

Wess..aku ada dgr pasal buleh top up ASB kat maybank2 u ni. tp tak penah lak aku terai..nati aku nak daftar lah. lagi senang kan.
Tp aku mmg ada wat potongan gaji tetiap bln kat ASB tu. Start keja retu dah buat smpai la skang..

ryn said...

aku pun baru nak try.. aku mmg tak buat potong gaji, topup manual jer... kalau leh online senang sket