KaMu HeBat

Top Comment :

Monday, January 31, 2011

AKu PeRLuKaN ELaUN KRiTiKaL


dalam badan kerajaan
elaun kritikal cuma diberikan kepada pegawai yang menjawab jawatan yang agak berisiko
contohnya badan penjaga letrik jentera
ni jer contoh yang boleh aku bagi sebab aku tak ingat
mana-mana penjawat awam yang kerjanya kat dalam opis
memang gelap la harapan nak dapat elaun ni
tapi kan
boleh tak kalo kiter try apply elaun nih?
ko jangan ingat kejer kat dalam opis takder bahaya
baru tadi bahaya nak menimpa aku
so, korang
sila berhati-hati semasa kejer yer?

naper??
tak cayer ker aku dapat minor accident tadi
meh aku kasi bukti
nak jugak ambik gambar
senang nak claim insurans nanti


sila abaikan kegedabakan tangan aku tu
fokus kat target utama


dah selalu sangat menda ni jadi kat aku
terkena penjuru fail kulit keras, kena kertas la
bukannya sedar pun
alih-alih rasa pedih jer bila terkena air
tu tak termasuk la tersepak kerusi bagai
bak kata orang kedah
aku ni spesis loq-laq sikit


4 comments:

::alwaniamalini:: said...

adeh..kena papercut memang ngiluuu

ryn said...

amal ~ tu lar pasal

PUANSTOBERI said...

motip nak mintak elaun kritikal sbb kena ketas A4?
huhuhu...
aku salu gak kena. kat jari la biasanya.

ryn said...

alala reen, mintak tak semestinya dapat kan? skim B kat tempat lama nun, bertahun baru dapat merasa elaun kritikal neh