KaMu HeBat

Top Comment :

Thursday, August 19, 2010

Aku LuPa LaGi

masa kat opis lama dulu
aku ni boleh dipanggil macam penyelia exam la untuk kengkawan
mana taknya
aku la tukang bukak web JPA
daftarkan sekali nama-nama opismate aku
untuk pegi exam
pastu
aku la yang dok check kot-kot slip exam dah kuar
kalau kuar aku jugak tukang print bagi kat diorang
then, pegi bahagian admin untuk book transport
apa2 pasal transport memang aku la yang follow up kat admin
pegi exam naik keta jabatan
tak yah nak penat-penat drive
selalu exam kat Sapura Mines nun
korang tau jer la kan
susah gak nak ambik pubic transport sebab kat tengah highway

tapi
bila dah bertukar ke state ni
aku jadi lost ngan sume benda-benda tu
kat sini sorang-sorang
kalau ikut jawatan la, staff lain ada
aku memang aply untuk exam tu
2 lagi kali ni
PTK ngan KPSL
peginya??
dedua kedaung bak kata redmummy

ko tengok nih

PTK


KPSL

sebab apa aku tak pegi
lupa la wei
memang tau aku ada exam
tapi asik lupa jer
macam KPSL nih
baru kejap tadi aku teringat
check balik kat web
dah terlepas pun tarikh
sama arr ngan kes PTK aku tu

kalau kat sana tu
memang la aku yang organize sumer benda
tapi reminder nya sket punya ramai
kejap2 ingatkan aku

bukan tak note kat calendar aku nih
camner ntah boleh tak perasan lak
tak der rezeki lagi kot tahun ni
tak perla
tahun depan pulak la nampaknya tu pun kalau tak lupa jugak


***
exam ni untuk penjawat awam macam aku jer tau
kalo private tak der kot



2 comments:

PUANSTOBERI said...

Ala..ruginyer tak pegi. Tkpe..nxt time mintak la kengkwn yg sama post kat jbtn lain ingatkan.

Aku ni sethn la tak amik PTK. Lalalala..last masa jawatan lama retu aku tak pegi pun PTK. Maleh. Asik aras 3 je tk sudah2. Then da masuk jwtn baru, tggu la sethn. Skang ni buat soklan je dulu. Bes..bes..ngeheheheh

ryn said...

aku pun... asik arasa 3 jerk., dr mula amek smpai la skrang nih
cam hampeh jer kan....