KaMu HeBat

Top Comment :

Monday, December 6, 2010

AGaK SiBuK


imej : google


Disember datang lagi
maknanya rutin kerja dah jadi semakin sibuk
ehh..
rasanya dah start sebok dari November pun

sebab tu la aku tak brapa suka hujung tahun
pnstoberi sila jangan marah.. ai tau Disember banyak makna bagi u
semua nak kena kejar masa
dah dapat pun surat dari HQ
arahan tau
payment untuk sumer bil mesti pada atau sebelum 20 Disember
itu ok jer
tapi yang tambah memeningkan kepala
bila ada pihak-pihak yang tak paham atau buat buat tak paham
tentang prosedur pembayaran bagi gov
masa ni la nak mintak beli itu ini
padahal dari Oktober lagi dah kuar memo
pasal tarikh-tarikh penting ni
bila kita upkan memo tu
boleh lak bagi alasan tak tau pun
hellooo...
aku email kat sumer ketua-ketua tau
tak der sorang pun yang tertinggal
pastu siap call lagi staff korang bagitau
tak cukup terang ker?

alasan lapuk tu orang dah tak pakai hokehh?
dah kuno sangat dah
kata selalu attend meeting
takkan boleh terlepas pulak hal penting macam ni
apasal la baru sekarang dah sebok nak beli
quatation tu korang nak peram berapa lama
dah cukup wangi dah kalau nak antar kat kami nih

pastu lagi
bertalu-talu email dari HQ nakkan report
macam-macam report lak tu
masa masa ni la nak tau forecast la, unjuran bagai
dah la kewangan ada tiga kerat jer
tu pun yang sorang tu macam nan ado

dengan segala kew8 kenaikan gaji pun tak habis habis menjengah
wehh..
aku punya tak sampai lagi nih
tak naik gaji la tahun nih
apahal la lembab sangat pun tak tau la
padahal kenaikan aku bulan Januari
kalo sampai pun dah tak sempat dah nak masukkan sekali ngan gaji Disember ni
tahun depan la baru merasa


ok la
tu jer nak membebel untu pagi nih
nak sambung kejer pulak
katakan sebok
 sempat lagi kan up satu entry
skill mencilok digunapakai kat sini





2 comments:

PUANSTOBERI said...

wahh..byk la dpt tu nati.. sbb ada arrears gaji tu.. tehehhe..

ok..apa pun ai tatap like december. ngehehehe

ryn said...

hahaha... katakan dari bulan jan, harus la banyak jugak kan? ~ tp ntahkan bila la nak dapatnya