KaMu HeBat

Top Comment :

Thursday, December 23, 2010

TiPs NaK NaIKkaN EaRNinG NuFFNaNg



tajuk macam yor yor jer kan?
kalo memula baca mesti dok pikir aku yang nak bagi korang ilmu perkasa hitam
macam mana nak naikkan earning nuffnang
lagak macam aku ni dah cash out riban riban
tapi sebenarnya
pandangan dan naluri pertama ada kalanya tidak tepat

aku yang sebenarnya nak mintak tips dari korang sumer
sebenarnya pagi ni tak der idea nak menulis
tu yang aku bukak topik pasal nuffnang ni
earning aku sekarang masih belum lagi mencecah had minima cash out
tapi ok la, bergerak la jugak dari langsung tak kan?
pastu tadi try terjah kat blog lelain
sajer nak kumpulkan tips
sebenarnya banyak lagi menda yang aku tak buat sebagaimana yang disarankan oleh otai2 blogger
jarang update survey, jarang post entry kat innit
survey memang kekadang tak sempat nak buat pun
yang post entry kat innit lak
ntah la, rasa macam entry2 yang aku tak der yang menariknya
kang kalo post kat sana
banyak dangs yang aku dapat dari nangs

okeh
untuk tidak menghampakan perasaan korang
ni aku letak jugak sedikit tips
dari blog  aina.. si bakal ibu mintak izin yer aina


TIPS
  • Pastikan kat dalam blog tu, dah ade 3 ads unit..iaitu LR (between content), LB (header) dan SS (sidebar). Sebab kebarangkalian untuk iklan keluar tu tinggi sikit..sebab ade 3 tempat kan.
  • Unique visitor = kite kira unique visitors, dan ianya akan di reset setiap jam. Jadi, kalau nak blogwalking..pastikan blog yang kite pergi tu, tuan die on9..hehee.
  • Kalau nak buffered, maintain traffic 100 above. Tapi nak best, maintain la 300++ per day. Bile macam ni, agak senang sikit nak dapat buff.
  • Earning dah cukup RM50..cash out je terus, tak payah nak tunggu lame-lame..sebab bila dah cash out untuk kali pertama, kebarangkalian untuk dapat buffered earning adalah tinggi. ecehh..pandai lak aku
  • Bile sudah ade buffered juga, sila maintain traffic anda..lagi banyak unique visitor yang anda dapat, lagi banyak la earning anda untuk hari tu.
  • Jangan hairan jika earning untuk normal ads anda agak menurun apabila anda sudah mempunyai buffered sebab tapak untuk ads tu telah di ambil oleh iklan untuk buffered ni. Tapi buff earning anda memang masyuk la kan.
  • Bintang tu? owh..yang tu merujuk kepada payment history kite, iaitu performance kite based on previous payment. Ala..buff yang dah jadi metered. Lagi banyak bintang, lagi oke lar
  • Istilah buffered campaign takde oke! ia buffered earning..dan bile dah tamat tempoh, jadi la metered earning.
ni pulak sedikit pesanan dari dia
  • Kalau korang ade buffered earning yang tengah running kat blog tu..tak payah la gatal-gatal duk letak ads lain..sebab rugi wooo..kalau dah status "geli-geli" tu bertukar kepada "ordinary"...earning yang dikira hanyalah separuh je daripada status geli-geli tu. Hari tu aku dah menangis tak berlagu dah sebab buffered earning kena potong separuh sebab letak ads lain. Padan muke ko aina kann!!! tamak le lagi. Rasakan
  • Lagi..kalau dah boleh cash out tu...tak nak belanje ke?
  • Alang-alang datang klik iklan tu...tegur la sikit,tanya kabar ke, baca entry ke, kan ke nampak sopan lagi ayu lagi macho..betol x? Kualiti first..kuantiti kemudian...ehemm

7 comments:

PUANSTOBERI said...

bagus. teruskan mencari info utk naikkan earning. Ada lagi tu info info lain. cuba carik lagi.

Gud luck babeh :)

thezaila said...

thanks for the tips sharing.. i loike..

ryn said...

reen ~ carik, carik.. dah dapat tak buat jugak aku neh, tu yg lambat naiknya

zaila ~ sharing is sexy kan? (thalha, pinjam ayat sat)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, tq 4 ur info. Kalau ada apa2 info lagi macam nie share ler dgn kami lagi, tq.

Irtiyah said...

salam

sejak cash out yang pertama, lambat betul nak dapat lagi..

ryn said...

bsb.. insyaAllah, tips pun hasil google jer la, nak harapkan pengalaman sendiri mmg nan ado lagi
irtiyah.. yer ker? ai pun tak penah try lagi tips2 nih...

oreocheesecakes said...

tq 4 da sharing :)jom singgah my blog...